Sit & Fit

Kaži mi kakvu hranu jedeš pa ću ti reći kakav si!
Ovo naravno ne znači da je svaki ljubitelj brze hrane ili pečenja nemaštovita osoba koja mrzi životinje, ali je činjenica da su zdravlje, raspoloženje, kreativnost i efikasnost umnogome uslovljeni načinom ishrane. Koliko je sirova hrana zdrava, kada je neophodna termička obrada, koliko su važna vlakna, koja masnoća je zdrava, da li su ugljeni hidrati neophodni, šta da koristim umesto šećera, koji sir da izaberem, koje su dnevne potrebe za proteinima, kako da se hranim zdravo a da ne budem gladan, kako da smršam a da ne jedem nekakvo zrnevlje…? Odgovore na ova i još mnoga pitanja možete da dobijete u razgovoru sa našim nutricionistima.

Sit i fit hrana
Svesni smo da današnji tempo života, obaveze i navike, ne ostavljaju dovoljno vremena i mogućnosti za pripremu izbalansiranih obroka. Da bi čovek bio sit i fit, neophodno je da formira prehrambene navike:

– jesti raznovrsnu, pravilno kombinovanu hranu

– smanjiti unos zasićenih masnih kiselina

– dati prednost složenim ugljenim hidratima

– koristiti namirnice bogate vlaknima

– smanjiti unos belog šećera i soli

– pridržavati se određenog vremena za obroke

– jesti umereno, ne brzo i halapljivo

– izbegavati alkohol, kafu, duvan, grickalice

– unositi dovoljno tečnosti

I najuravnoteženija i najbolje iskombinovana ishrana nije dovoljna za zdrav način života. Potrudite se da vam fizička aktivnost, pozitivno okruženje i dovoljno sna postanu svakodnevica.

Uz našu pomoć i individualno određivanje izbalansiranih obroka, promenite navike, unesite novine u život, uspostavite novi način ishrane, uštedite vreme potrebno za određivanje količine, sastava i pripremu zdrave hrane!

 

Sit i fit hrana

Call Now
Directions